Program 2023

Vi uppdatera löpande vår hemsida, Facebook och Instagram, om och när aktiviteter händer, och vi hoppas såklart att utvecklingen i världen fortsätter åt rätt håll.

Föreningens tema för 2023 är ”Möten”. Som vanligt står det medlemskonstnärerna fritt att tolka temat efter eget huvud.


Planerad verksamhet 2023

 • Årsmötet 28 februari
  Ordinarie årsmöte med konstlotteri och enklare förtäring äger rum 28 februari kl 19-21. Plats meddelas när kallelsen skickas ut i januari. Eftersom föreningen inte har någon valberedning behöver alla medlemmar hjälpas åt med att hitta personer som kan ingå i den nya styrelsen.
  Följande styrelseledamöter behöver ersättas:
  – ordförande för 2 år
  – ledamot/sekreterare för 2 år samt
  – två suppleanter för 1 år
  Kan du själv tänka dig att vara med i styrelsen eller känner du någon som du tror skulle passa? Skicka ett mail med ditt förslag till styrelse@kindakonstforening.se

 • Extra föreningsmöte
  Dag och tid: Tisdagen den 9/5 kl 19-21, Plats: Kisa församlingsgård
  På mötet diskuterar vi vad vi kan göra för att föreningens arbete inte ska stanna av. Vi vill väl inte lägga ner den?! Hur hittar vi en ordförande/sammankallande? Hur kan vi dela på arbetet så att det inte blir så betungande för några få eldsjälar? Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Vi delar upp arbetet inför sommarutställningen. Kaffe och enkel bulle eller kaka serveras.
  Anmälan senast 2/5 till maria@kindakonstforening.se

 • Kreativ utflykt med Kinda Fotoklubb
  Dag och tid: Lördagen den 20/5 kl 10:00. Samling vid Kisa resecentrum.
  Kinda Fotoklubb bjuder oss till en kreativ dag tillsammans. Vi åker tillsammans till hemligt ställe där vi målar/skapar och fotograferar. Temat är ”Strandnära”. 
  Anmälan senast den 15/5 till kassor@kindakonstforening.se

 • Sommarutställningen på Kisa bibliotek 30/6–25/7
  – Nu är det dags att anmäla sig till Kinda Konstförenings årliga sommarutställning på Kisa Bibliotek. Du som är medlem i Kinda Konstförening inbjuds att kostnadsfritt ställa ut, upp till 3 konstverk per person, beroende av konstverkets storlek.
  Utställningens tema 2023 är ”Möten”, men du är fri att tolka temat som du vill.
  Utställningen pågår mellan 30/6 – 25/7 och är öppen under Bibliotekets ordinarie öppettider.
  Vernissage med invigning av utställningen äger rum fredagen den 30/6 kl 11:00 – 13:00, invigningstalare Eva Skärlund.
  Inlämning av konstverk sker på Kisa Bibliotek endast onsdag 28/6 kl 16:00 -18:00.
  Utlämning av konstverk sker endast tisdag 25/7 kl 16:00 -18:00.
  Mer detaljerad information för utställare skickas via e-post vid anmälan.
  OBS! Du måste ha betalat årsavgift för 2023 om du vill vara med på utställningen. Är du osäker på om du har betalat din anmälningsavgift? Kontakta Jan Lundén på 076-006 68 01 eller kassor@kindakonstforening.se
  Vid övriga frågor mejla till styrelse@kindakonstforening.se
  Vill du vara med av bilder till affisch och/eller bildspel?
  För affisch mejla till hanna@kindakonstforening.se och till bildspel mejla till jolanta@kindakonstforening.se, så fort som möjligt.
  Anmäl dig till Sommarutställningen senast 16/6 via anmälningsformuläret, som du hittar här >>
 • Förhoppningsvis kan vi även genomföra en längre konstresa under 2023. På förslaget står en resa med buss till Kalmar slott och utställningen Monet & friends alive.
  ”Monet med vänner” är en vandringsutställning där 40 projektorer visar konst av Monet och 17 andra impressionister i taket, på väggar, skärmar och golv i en av slottets salar. Utställningen lämpar sig för både barn och vuxna, vana och ovana konstbesökare. Vi i styrelsen tror att det kommer att bli en fantastisk konstupplevelse. Datum för resan är ännu inte bestämd, men vi tänker att den ska äga rum under sommarhalvåret när flest medlemmar är aktiva i föreningen.